Satujoogaa Kirjan sisällä Yhteystiedot Lehdistö ja palaute Tilaa kirja In english
ISBN 978-951-0-35844-3
  KIRJAN SISÄLLÄ
 

Sadun lumoa ja liikukunnan riemua
- satujoogaa!

Satujoogaa -kirja yhdistää joogan ja sadut lumoavaksi kokonaisuudeksi. Voit nauttia tarinoista ja halutessasi joogata mukana. Kirjassa on selkeät kuvalliset ohjeet, joten joogaaminen tarinoiden mukana sujuu helposti ilman aiempaa kokemusta.
SATUJOOGAA KIRJA SOPII ERITYISEN HYVIN: 
 

- lapsiperheille
- isovanhemmille
- kaikille lasten kanssa työskenteleville
- fysioterapeuttien ja toimintaterapeuttien avuksi
- erityisopettajille liikuntahetkien virikemateriaaliksi
- liikunnanohjaajille
- kaikille joogasta kiinnostuneille

Kirja soveltuu kaikenikäisille, hyvistä tarinoista ja yhteisistä hetkistä nauttiville lapsille ja aikuisille. Se tarjoaa yhteistä, mukavaa tekemistä niin kotona, päiväkodissa, kerhossa kuin koulussakin. Kirjaa voidaan käyttää myös apuna erityisopetuksessa, kuntoutuksessa sekä toimintaterapiassa, sillä harjoituksia muuntelemalla myös erityiset lapset voivat joogata mukana.

Tarinoiden lisäksi Satujoogaa-kirja tarjoaa runsaasti keskustelunaiheita lasten ja aikuisten yhteisiin hetkiin. Tarinoiden lopussa on vinkkejä keskustelun tueksi. Voit keksiä itse lisää ja nivoa näin tarinat osaksi jokapäiväistä elämää.

 
Tunteiden tunnistaminen

Kirjasta löydät myös harjoituksia tunteiden tunnistamisesta. Harjoituksissa käytetään apuna niin omaa kehoa kuin musiikkiakin. Tunteiden tunnistamisharjoituksista on apua myös vanhemmille lapsille ja niitä voidaan käyttää sellaisenaan tai osana joogaharjoitusta.

 

Rentoutuminen
Rentoutuminen on tärkeä osa joogaharjoitusta. Kirja sisältää viisi erilaista rentoutustarinaa, joita voidaan käyttää myös erillisinä kokonaisuuksina. Rentoutuminen voi auttaa esimerkiksi uni- ja/tai keskittymisvaikeuksista kärsiviä lapsia. Rentoutusharjoitukset on suunniteltu siten, että ne sopivat kaikille.
Desmidia Levätukka
Ihmiset kiusaavat joskus toisiaan. Sen sijaan, että kiusaamme toisiamme erilaisuuksien vuoksi, voisimme arvostaa omia ja toistemme hyviä puolia.
Merenneito Desmidia ei pidä levänvihreistä hiuksistaan ja päättää etsiä uudet hiukset. Etsintä vie hänet seikkailuun, jonka aikana erikoiset merenelävät saavat hänet lopulta arvostamaan itseään sellaisena kuin hän on. Tämä tarina on kirjan pisin ja asanoiden joukossa on muutama haastavampikin variaatio. Tarinan pohjalta voidaan keskustella esimerkiksi omien ja toisten hyvien puolien huomaamisesta ja arvostamisesta.
Aavikkokettu Vedan ihmeellinen keidas
Tarina onnen etsimisestä ja sen löytämisestä. Joskus on kuljettava kauas, jotta näkee lähelle. Suloinen aavikkokettu Veda kulkee vaarallisen matkan halki suuren aavikon ja kokee matkansa päätteeksi yllätyksen, joka saa sen ymmärtämään tärkeitä asioita elämästä. Tämä tarina on kirjan lyhyin, minkä vuoksi pienimmätkin joogaajat jaksavat keskittyä harjoitukseen taatusti koko tarinan ajan. Tarina tarjoaa keskustelunaiheita esimerkiksi kiitollisuudesta, auttamisesta ja onnellisuudesta.
Karhunpentujen kevätmetsä
Uteliaille karhunpennuille, Untamolle ja Ursulalle, kotimetsä on uusi ja pelottava paikka. Niiden mielestä olisi paljon mukavampaa jäädä ahtaaseen ja märkään talvipesään kuin astua ulos keväiseen metsään. Pesästä on kuitenkin lähdettävä eikä uusi koti lopulta ole ollenkaan hullumpi… Tämän vauhdikkaan tarinan mukana eläydytään erilaisiksi suomalaisen metsän eläimiksi ja tarinan jälkeen voidaan yhdessä keskustella esimerkiksi luottamuksesta, hyvistä neuvoista ja suhtautumisesta uusiin asioihin.
Tarinoita tunteella
Kirjassa on tarinoiden ja joogaharjoitusten lisäksi tunteidentunnistamisharjoituksia. Tunteiden tunnistamista harjoitellaan niin oman kehon, musiikin kuin taiteidenkin avulla. Harjoituksia voidaan käyttää osana joogaharjoitusta tai sellaisenaan kotona, päiväkodissa, kerhossa ja koulussa.
Satujoogaa | Paula Kiuru, Karoliina Tiilikainen © 2010